27 oktober 2008

Schattig moppie

Tja, ik heb het al eerder gezegd en ik denk dat ik het nog wel veel vaker zal gaan roepen. Ze is 9 en het gaat zo snel. Ze is al zo groot, zo groot dat er weer een nieuwe fase aanbreekt.

Een fase van besef van alles en iedereen om je heen, een fase waarin het belangrijk wordt hoe je eruit ziet.

Een fase waarin ze aan het uitvinden is wat HOT is en wat NOT. Tja, en wat HOT vorig jaar was (maar meer weggelegd voor de meisjes die ouders hebben die geld op hun rug hebben groeien) is dit jaar veel HOTTER (en meer weggelegd voor ouders die soms een beetje geld op hun rug hebben groeien) .... UGGS.

En geef haar eens ongelijk, ik vind ze geweldig. Wel een beetje grof maar ze staan zo heerlijk warm en zien er onwijs gaaf uit. Zo kwam het dus dat we vorige week even gingen winkelen, gewoon even naar Amstelveen, gewoon even kijken wat er zoal te vinden was.

Ze werden gevonden, ze werden gepast (jeempie zeg, maat 37 dus byebye kindermaatje, hallo damesmaatje), ze werden gevoeld, ze werden getest, ze werden begeerd en wij gingen overstag ........(en plukte een aardig bedragje van onze ruggen, want schoenen moeten nou eenmaal goed zijn, het zijn danwel geen uggs maar wel emu's (nooit van gehoord maar dat schijnt de creme de la creme onder de uggs te zijn))


En als je dan in een Amstelveens winkelcentrum loopt en dan net een klein beetje gewend bent aan het feit dat kleine meisjes groot zijn, dan kom je in de buurt van een winkel waardoor grote meisjes opeens weer even kleine meisjes worden.


Er woont daar namelijk een winkel waar je zomaar je eigen knuffel kan samenstellen, zo'n winkel waar altijd kindjes rondlopen met allemaal schattige knuffelbeestjes en waar zelf kinderpartijtjes worden gegeven.

Zo'n winkel waar ze eigenlijk 25 meter van tevoren een bordje neer moeten zetten met de waarschuwing: "Ouders, pas op, hier krijg je je kind nooit meer weg".

Zo'n winkel waar je na 2 uur twijfels nog steeds een kind hebt die echt niet kan kiezen en eigenlijk wel de hele winkel mee zou willen nemen (en dan boos naar je kijkt als je dat toch echt een beetje teveel van het goede vindt).

Zo'n winkel waar je eigenlijk misschien wel op zijn vaakst 1 x per jaar heen zou moeten. Zo'n winkel waarvan je kind wel onthoudt waar hij precies zit.

Zo'n winkel die Build-a-Bear heet (en waar we dus vorige maand echt niet zomaar langs konden lopen zonder zo'n schattige knuffel uit te zoeken) en wel hele lieve schattige snoezige poezelige jurkjes voor die schattige knuffel hebben.

En dan sta je in een Amstelveens winkelcentrum en dan denk je: meisje, blijf nog maar even gewoon een lekker klein meisje, gewoon ons schattig moppie.

Geen opmerkingen: